SEY HALUAA VÄHENTÄÄ seura- ja harrastuseläinten massakasvatusta, kuten pentutehtailua, laitonta ja valvomatonta eläinkauppaa ja eläinten hylkäämistä.
Nämä tavoitteet edistävät myös esimerkiksi vakavien tarttuvien eläintautien ja perinnöllistensairauksien vähenemistä, sillä etenkin pentutehtaista myytävät / tuotavat koirat ovat usein sairaita.

SEYn näkemyksen mukaan seura- ja harrastuseläinten tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat keskeisiä välineitä näihin tavoitteisiin pääsemiseksi, sillä niillä edistetään eläimen omistajan ja taustan jäljitettävyyttä. Lisäksi löytöeläinten kohdalla saadaan aikaan myös taloudellisia säästöjä kuntatasolla, kun eläimen omistaja löytyy.


SEY esittää lainsäädäntöön muun muassa seuraavia yksityiskohtaisempia vaatimuksia:
  • SEURA- JA HARRASTUSELÄIMISTÄ ainakin kissojen ja koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti on säädettävä pakolliseksi. Muiden eläinten kohdalla pakollisen tunnistusmerkinnän ja rekisteröinnin tarve tulee selvittää.
  • ELÄIMILLE TULEE LUODA valtakunnallinen rekisteritietokanta, johon kaikki tunnistusmerkityt eläimet tulee liittää. Tämän rekisterin tulee olla yhteensopiva kaikissa EU-maissa.
  • TUNNISTUSMERKINTÄ ja rekisteröinti voidaan säätää pakolliseksi siirtymäajalla. Siirtymäajan alussa vaatimuksen tulee koskea kaikkia omistajaa vaihtavia koiria ja kissoja.
  • TUNNISTUSMERKINTÄ on tehtävä mikrosirulla.